Direktlänk till inlägg 24 september 2011
Scones (mjölkfria)
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram mjölkfritt margarin eller 2 msk olja
2 dl vatten
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan och gegga samman. Gör 2 sconeskakor, cirka 1 cm tjocka på bakplåtspapper på en plåt. Häll eventuellt linfrö, solrosfrö eller musli på toppen.
Grädda i 250 grader i 10 minuter.
Att baka kaffebröd på glutenfri mjölmix fordrar lätt handlag eftersom degen ofta är ganska kladdig. Laila Knutsson i Kävlinge har lyckats ta fram en ny mix som är lätt att knåda och kavla. Ingredienser 100 g margarin5 dl mjölk50 g jäst 1 d...
Detta behöver du: Pajdeg: 150 gr smör 3 dl glutenfri mjölmix 1½ dl strösocker 1½ dl sempers glutenfria havregryn Fyllning: 750 gr blåbär 2½ msk potatismjöl Topping: 75 gr smör 2 dl glutenfria havregryn 1½ dl strösocker 1 dl flagad...
Ingredienser 2 st ägg 2 dl strösocker, ca 150 gram smör 5 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl marshmallows, mini Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader och smäl...
Jeppebröd 1 st limpa Du behöver: 50 gr margarin 3 dl filmjölk 50 gr Jäst ½ tsk salt ½ dl Mörk sirap 1 pkt Semper Mix ev lite brödkryddor och några matskedar linfrö (Ca 3-5) Gör såhär: Smält margarinet o blanda ne...
Kladdkaka 150 grader 4 ägg 4,5 dl socker 3 tsk vaniljsocker 2 krm salt 8 msk kakao 3 dl glutenfritt mjölmix 200 g mjölkfritt margarin Smält margarinet i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från plattan och låt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|