Direktlänk till inlägg 3 oktober 2011

Glutenfria bullar ( Lailas)

Av Erika Thelin - 3 oktober 2011 21:36

Att baka kaffebröd på glutenfri mjölmix fordrar lätt handlag eftersom degen ofta är ganska kladdig. Laila Knutsson i Kävlinge har lyckats ta fram en ny mix som är lätt att knåda och kavla.

 

Ingredienser

100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
12 dl av Lailas glutenfria mjölmix
1/2 dl Lailas glutenfria mjölmix till utbakningen
1 ägg till pensling

Fyllning:
1 1/4 dl flytande fett
1 dl strösocker
1 msk malen kanel


Garnering
Pärlsocker


 
 
 

Gör så här:

Ugn 250 grader.

Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.


Blanda under tiden fett, socker och kanel till fyllningen. Smaksättningen blir jämnare om de tre ingredienserna blandas samman innan de breds på.


Arbeta samman degen efter jäsningen och pudra bordet med litet mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rektangulära plattor, ca 20x40 cm stora.


Bred på fyllning och rulla samman till rullar med skarven ned. Skär i ca 2 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt att jäsa i ytterligare 30 minuter.


Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan på mittfalsen i ca 12 minuter. Bullarna kan frysas.

 
 
Lailas kanelbullar - glutenfria

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erika Thelin - 3 oktober 2011 21:30

    Detta behöver du: Pajdeg: 150 gr smör 3 dl glutenfri mjölmix 1½ dl strösocker 1½ dl sempers glutenfria havregryn Fyllning: 750 gr blåbär 2½ msk potatismjöl Topping:  75 gr smör 2 dl glutenfria havregryn 1½ dl strösocker 1 dl flagad...

Av Erika Thelin - 30 september 2011 12:08

Ingredienser 2 st  ägg 2 dl  strösocker, ca 150 gram  smör 5 msk  kakao 1 tsk  vaniljsocker 1,5 dl  vetemjöl 1,5 dl  marshmallows, mini Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader och smäl...

Av Erika Thelin - 30 september 2011 11:33

    Jeppebröd 1 st limpa   Du behöver: 50 gr margarin 3 dl filmjölk 50 gr Jäst ½ tsk salt ½ dl Mörk sirap 1 pkt Semper Mix   ev lite brödkryddor och några matskedar linfrö (Ca 3-5)   Gör såhär: Smält margarinet o blanda ne...

Av Erika Thelin - 24 september 2011 07:43

Scones (mjölkfria)   Du behöver: 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 gram mjölkfritt margarin eller 2 msk olja 2 dl vatten   Gör såhär: Blanda mjöl, bakpulver och salt.  Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan...

Av Erika Thelin - 24 september 2011 07:39

Kladdkaka   150 grader   4 ägg 4,5 dl socker 3 tsk vaniljsocker 2 krm salt 8 msk kakao 3 dl glutenfritt mjölmix 200 g mjölkfritt margarin    Smält margarinet i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från plattan och låt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards