Direktlänk till inlägg 15 september 2011
Kladdkaka
150 grader
4 ägg
4,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g margarin (Laktosfritt)
Smält margarinet i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna lite (annars blir äggen "stekta").
Rör ner resten av ingredienserna i margarinet och rör om.
Häll smeten i bröad och smord form och grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
Att baka kaffebröd på glutenfri mjölmix fordrar lätt handlag eftersom degen ofta är ganska kladdig. Laila Knutsson i Kävlinge har lyckats ta fram en ny mix som är lätt att knåda och kavla. Ingredienser 100 g margarin5 dl mjölk50 g jäst 1 d...
Detta behöver du: Pajdeg: 150 gr smör 3 dl glutenfri mjölmix 1½ dl strösocker 1½ dl sempers glutenfria havregryn Fyllning: 750 gr blåbär 2½ msk potatismjöl Topping: 75 gr smör 2 dl glutenfria havregryn 1½ dl strösocker 1 dl flagad...
Ingredienser 2 st ägg 2 dl strösocker, ca 150 gram smör 5 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl marshmallows, mini Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader och smäl...
Jeppebröd 1 st limpa Du behöver: 50 gr margarin 3 dl filmjölk 50 gr Jäst ½ tsk salt ½ dl Mörk sirap 1 pkt Semper Mix ev lite brödkryddor och några matskedar linfrö (Ca 3-5) Gör såhär: Smält margarinet o blanda ne...
Scones (mjölkfria) Du behöver: 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 gram mjölkfritt margarin eller 2 msk olja 2 dl vatten Gör såhär: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|