Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Glutenfria bullar

Av Erika Thelin - 24 september 2011 07:36

Lyxbullar, ca 40 st


• 50g röd jäst

• 5 dl kall mjölk

• 2 msk Fiberhusk

• 1 dl vit sirap

• ev. 1 tsk kardemumma

• ½ tsk salt

• 150g mjukt smör eller margarin

• 1 ½ dl kesella

• ca 1,9 liter glutenfri finmix (1140 g)


Valfri fyllning


Smula ner jästen i degbunken. Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt Fiberhusk. Rör om och låt skålen svälla tio minuter.

Blanda ner sirap, ev kardemumma, salt mjukt matfett och kesella. Tillsätt det mesta av mjölblandningen men spara ca 1 dl till utbakningen.

Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin, ca 10 minuter.

Observera att degen inte ska jäsas i bunken.

Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl med lätt hand. Dela degen och kavla varje del till en stor platta.

Bre på valfri fyllning.

Rulla ihop varje degplatta från långsidan.

Skär degen i 3-4 cm breda bitar och lägg dem i formar. Placera dem på plåt. Täck med bakduk och låt dem jäsa i rumstemperatur 1 ½ - 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 12-14 minuter.

Låt bullarna svalna under bakduk.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erika Thelin - 3 oktober 2011 21:36

Att baka kaffebröd på glutenfri mjölmix fordrar lätt handlag eftersom degen ofta är ganska kladdig. Laila Knutsson i Kävlinge har lyckats ta fram en ny mix som är lätt att knåda och kavla.     Ingredienser 100 g margarin5 dl mjölk50 g jäst 1 d...

Av Erika Thelin - 3 oktober 2011 21:30

    Detta behöver du: Pajdeg: 150 gr smör 3 dl glutenfri mjölmix 1½ dl strösocker 1½ dl sempers glutenfria havregryn Fyllning: 750 gr blåbär 2½ msk potatismjöl Topping:  75 gr smör 2 dl glutenfria havregryn 1½ dl strösocker 1 dl flagad...

Av Erika Thelin - 30 september 2011 12:08

Ingredienser 2 st  ägg 2 dl  strösocker, ca 150 gram  smör 5 msk  kakao 1 tsk  vaniljsocker 1,5 dl  vetemjöl 1,5 dl  marshmallows, mini Tillagning 1. Sätt ugnen på 150 grader och smäl...

Av Erika Thelin - 30 september 2011 11:33

    Jeppebröd 1 st limpa   Du behöver: 50 gr margarin 3 dl filmjölk 50 gr Jäst ½ tsk salt ½ dl Mörk sirap 1 pkt Semper Mix   ev lite brödkryddor och några matskedar linfrö (Ca 3-5)   Gör såhär: Smält margarinet o blanda ne...

Av Erika Thelin - 24 september 2011 07:43

Scones (mjölkfria)   Du behöver: 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 gram mjölkfritt margarin eller 2 msk olja 2 dl vatten   Gör såhär: Blanda mjöl, bakpulver och salt.  Finfördela fettet eller häll i oljan. Häll i vätskan...

Ovido - Quiz & Flashcards